werkcafe

Open tuindag ATV De Uithof

Huisje

Een klein paradijsje

Afgelopen weekend bezocht ik de open tuindag van amateurtuindersvereniging De Uithof. Deze grote groene oase van rust is te vinden net tegenover de bekende sporthal de Uithof. Een tuinvereniging, maar dan wel anders dan vroeger, bij deze vereniging is het meer een mix van een soort dienstencentrum en sport en speelpark in een.

Meer dan alleen maar tuinieren

Vrijwilligers houden dit geheel aan de gang. Je kunt er Jeu de Boules spelen, of de vele activiteiten doen die de creatieve clubs organiseren. Ook aanwezig waren de dames van de knutselgroep “De klojoclub”, zij waren druk aan Groenhet kleuren, daarnaast maakt de groep 3D kaarten en breien ze er op los. Ook voor de gebruikers met kinderen is er een speeltuin.

De voorzitter van ATV De Uithof Ab Jansen vertelt: “Als je lid wordt van deze vereniging, moeten er, naast onderhoud aan je tuin en de omgeving, jaarlijks acht klussen gedaan worden als tegenprestatie om op dit tuincomplex te mogen blijven zitten”. Het is dus niet de bedoeling de tuin maar wild te laten groeien.

HuisjeHun trots

Dit tuincomplex is ingericht met straten die met kleurrijke straatnaamborden worden aangeduid. Ik mocht bij een aantal mensen even in hun tuintje kijken. Ondanks dat we al wat verder in het seizoen zitten, staat alles er nog mooi bij. Hun trots over hun eigen tuintje, was duidelijk bij deze mensen van oor tot oor te zien. Een mevrouw vertelde dat haar man al vele jaren geleden is overleden en dat het nog op de tuin blijven komen voor haar een uitkomst is. Of het nou regent of sneeuwt, het maakt haar niets uit…

Michel Smit gaat over de bouw- en taxatiecommissie, hij liet zien wat er zoal bij komt kijken als er een tuin vrij komt. Ik sprak ook even kort met Maarten, de imker van ATV de Uithof. Hij heeft een paar bijenkasten staan aan het begin van dit complex. Op zijn kraam stonden potjes honing. gemaakt in zijn eigen tuintje door het leger bijen in zijn verzameling. Een leuke actie van dit complex is ook dat af en toe ouderen uit de buurt worden opgehaald, die dan (als ze dat willen) onder begeleiding een wandeling kunnen maken door dit park. Ook een bingo hoort bij een van de activiteiten die dan worden georganiseerd.

Bereikbaarheid

verenigingAmateurtuindersvereniging ATV De Uithof bevindt zich aan de Jaap Edenweg 15, die te bereiken is met tram 4 (eindpunt). Dan moet je nog een stukje lopen om er te komen. En als je beschikt over een auto, er kan voor het park geparkeerd worden.

Als het jou nou wat lijkt zo een tuintje, dan raad ik aan om even op de site te kijken wat zoal de zaken zijn die geregeld moeten worden. Voor meer informatie kijk jeop: www.atvdeuithof.nl

7 Vind ik leuk
7 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.039 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.