werkcafe

Werkcafé, een tussenstop onderweg naar werk

Vandaag wat meer over de redactie van de website van Werkcafé Den Haag. Hier is een groepje werkzoekenden actief om de website te vullen met de verhalen die zij zelf mogen schrijven. De onderwerpen zijn erg divers en mogen de redactieleden zelf bepalen. Stichting Werkcafé is opgericht in 2008 en initiatiefnemer van dit online platform Werkcafe.nl.

Wat is het doel?

WerkcafèEen van de belangrijkste doelen van deze werksetting is dat je weer een goed werkritme krijgt. Dit gebeurt tijdens een driedaagse werkweek, tussen negen en vijf uur. In deze uren werk je alleen of samen aan de website. Bij het bedenken van de verhalen hoort ook maken of zoeken naar het plaatje dat het verhaal kan illustreren. Een van de redactieleden vertelde me dat ze hier tot rust gekomen is. En dat als eenmaal je plek hebt gevonden in de werksetting, dat dan ook het zoeken naar een baan makkelijker wordt.

Samen uit samen thuis

Ook leer je, dat het goed is, om anderen helpen, bijvoorbeeld bij het schrijven van de verhalen. Ook hoe de software werkt van de site, kan je er met ondersteuning van je collega’s leren. En ook is het heerlijk samen oplossingen te vinden voor de problemen in het verhaal, waarom werkt een zin wel of niet.

Werkcafe Live

WerkcafèEen keer per maand wordt Werkcafe Live georganiseerd. Bij deze middag komen mensen, die op zoek zijn naar werk, af op de diverse workshops die worden gegeven. De workshops bestaan uit onderwerpen die je handvatten kunnen geven om inzicht te krijgen in je eigen doen en laten. Tijdens de Werkcafé Live in het filmpje werden onder andere workshops gegeven over “hooggevoeligheid en werk” en “tekening jouw talenten”. Maar we hebben elke keer weer andere onderwerpen.

Geen stress

Tijdens deze bijeenkomsten zijn er gelukkig geen mensen van de Gemeente of van het UWV aanwezig. Ook consulenten zijn niet aanwezig, waardoor er een prettige informele sfeer heerst. Het is dus geen bijeenkomst waar je verplicht naar toe moet. Je bepaalt zelf hoe belangrijk je een workshop vindt en hoe je er zelf voor inzet. Kortom, geen stress maar dingen oppikken is het doel van deze workshops.

Bewaren

7 Vind ik leuk
7 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
77.131 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.