werkcafe

Den Haag zoekt nieuwe raadsleden

Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 zijn het CDA, D’66 en de PVV nog op zoek naar nieuwe raadsleden.
Iedereen die in den Haag woont mag solliciteren. Sommigen van ons, zij die een uitkering genieten moeten solliciteren, dus kom maar op met die brieven!

Wat schuift het?

Is het werk van een raadslid moeilijk? Wat moet je kunnen? Wat schuift het eigenlijk?

Om met het laatste te beginnen, een raadslid ontvangt geen salaris maar een vergoeding. Voor kleine gemeenten is dat niet heel veel, een schamel bedrag van € 250,82. Den Haag als klasse 9 gemeente geeft haar raadsleden maandelijks een € 2.529,32 en dat is fors meer dan een uitkering! Qua uren vergt het raadswerk een 20 uur per week dus u hebt nog tijd voor een andere parttime baan.

Is het moeilijk? Laat ik er dit van zeggen, je wordt verondersteld de vergaderingen bij te wonen en de stukken te lezen. Het werk is soms in de avonduren en het kan ook wel eens laat worden. O ja, er is ook nog een maandelijkse onkostenvergoeding van € 260,-. Koffie, thee, limonade en eten is ook voorhanden.

Toelatingseisen

raadsleden

De PVV stelt geen toelatingseisen behalve dan dat u de beginselen van de grote blonde roerganger moet onderschrijven. Het CDA verwacht van haar raadsleden dat ze lid zijn van de partij en dat ze de partijbeginselen onderschrijven. Je hoeft niet in God te geloven, maar dat helpt wel! Je moet betrokken zijn en weten wat er in de stad speelt, je moet communicatief zijn en een maatschappelijk draagvlak hebben.
D’66 stelt eigenlijk dezelfde eisen aan hun kandidaat raadsleden, zij het dat hier de sociale liberale standpunten uitgedragen moeten worden. D’66 verwacht een actievere opstelling; raadsleden moeten ook actief campagne voeren. Flyeren dus!

Het lijkt allemaal niet veel uit te maken van welke partij u raadslid gaat worden. Grote veranderingen zullen er niet plaatsvinden in de zin dat de armen ineens rijk worden. Misschien zou het wel helpen als er eens wat werkzoekenden worden benoemd tot raadslid?

Bewaren

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
552 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.