werkcafe

Memoires of a burglar

donder en bliksem

De donder rolt over de stad, bliksemflitsen laten de gevel van New Babylon oplichten. Ik sta in een parkeergarage en zie hoe de regen op het asfalt buiten klettert. Ik schrik op als ik een stem achter mij hoor. “Hadden we niet ergens anders kunnen afspreken?”

 Veel mensen schrijven op Facebook dat ze op vakantie gaan….

Even later zit hij tegenover mij. Het café is leeg op ons na. Hij heeft een jumper aan met de poncho over zijn hoofd getrokken. Ik kan zijn gezicht niet goed zien. Gerrit, dat is niet zijn echte naam, steekt van wal.
“Kijk veel mensen schrijven op Facebook dat ze op vakantie gaan dat is natuurlijk kaasje voor mij
Ze hebben geen afgeschermde site dus iedereen kan kijken wat ze plaatsen.”

“Maar dan weet je toch niet waar ze wonen?” zeg ik.
“De meeste mensen geilen op zichzelf en wat ze voor een spullen hebben. Al die selfies en zo, daar kun je een hoop van leren. Ik kan ook vrij snel uitvinden waar iemand woont. En anders is wel één of andere dombo Facebookvriend van mijn slachtoffer die daar mededelingen over doet. Ik rij ook veel rond door de wijk en kijk dan om me heen, je ziet vrij snel waar leven is en waar niet. Post puilt uit de brievenbus. Alle ramen zijn gesloten ook als het het heel erg warm is. Gordijnen die op vreemde tijden gesloten zijn of juist altijd geopend. Lichten die altijd branden. Ik kijk dan naar naambordjes en vergelijk die met Facebook.”

Inbraakpreventie?

“Bijeenkomsten en feestjes zijn ook goede moment om te gaan inbreken. Ik volg natuurlijk alle wijkkrantjes en gemeentelijke publicaties. Laatst was er een voorlichtingsbijeenkomsten inbraakpreventie. Ik stond al klaar om te kijken wie daar naar toe ging. Toen de mensen weer thuiskwamen met folders en al had ik hun creditcard leeg getrokken en de flatscreen TV’s lagen achter in mijn busje”.
“En je hebt geen morele problemen hiermee?” vraag ik.
Hij kijkt mij aan alsof hij water ziet branden. “Eerlijk duurt het z0 lang voordat je een beetje geld hebt!”

Bewaren

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
176 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.