werkcafe

Ruim 1000 mensen bezoeken Laakfestival

Al voor de achtste keer werd langs de Gouverneurlaan in den Haag het Laakfestival gehouden. De Gouverneurlaan was volgebouwd met kraampjes. Op het sportveld Johan Cruyffcourt werd een voetbalwedstrijd gehouden. Voor de kleintjes was een luchtkussen opgericht.

 Opening Jonckbloetplein

Op het vernieuwde Jonckbloetplein lag nog het zand van de stratenmakers. Wethouder Baldewsingh verrichtte hier de opening van het festival. Met een druk op de knop werden een aantal ballonnen losgelaten. Hierbij kwam een kleurig opgeschilderde zitbank vrij die daar door de ondernemers was neergezet om de ingebruikname van het plein te vieren.

Dit was zo’n beetje het begin van zijn afscheidstournee. Tijdens de recente lijsttrekkers verkiezing van de PvdA was immers Martijn Balster gekozen als nieuwe fractievoorzitter.

 Brandweerdemonstraties

De brandweer was ook aanwezig met een hoogwerker. De cameraman van wijktelevisie Cineac mocht mee naar boven om daar wat opnames te maken van de feestelijkheden beneden. Hierna wilde ook een aantal kinderen mee naar boven, wat natuurlijk mocht. De pret kwam echter tot een einde toen de brandweer een alarmmelding kreeg en met gillende sirenes vertrok.
Laakfestival

Op het Gouverneurplein werden optredens verzorgd door o.a. Vrouwengroep Bromelia, Brassband Mixito, stichting Budoyo Makar Sari, Musical groep spontaan en nog een aantal anderen.

Het Laakfestival werd uiteindelijk afgesloten met een grote barbecue op het Jonckbloetplein. Deze was georganiseerd door Resto van Harte die al uren van tevoren bezig was met het roosteren van braadworsten en kippenpoten. De feestelijkheden gingen nog lang door.

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
105 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.