werkcafe

11 september Werkcafé live

Je kunt je niet meer via de website aanmelden. Als je toch nog wilt komen, kun je een mailtje sturen aan denhaag@werkcafe.nl.

Volgende maand, op 9 oktober, is het volgende Werkcafé Live. Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief dan krijg je de uitnodiging vanzelf in je mailbox.

Welkom bij weer een nieuw Werkcafé Live, de eerste na de zomervakantie! We hebben weer ons uiterste best gedaan om voor deze keer interessante workshops in te plannen voor jullie. Hieronder kun je zien welke dat zijn en je ook meteen inschrijven onderaan dit bericht.

Programma:Werkzoekende in Den Haag?
13.00 uur Inloop
13.30 uur Opening
14.00 uur Ronde 1 workshops
15.00 uur Pauze
15.30 uur Ronde 2 workshops
16.30 uur Einde

Locatie: Buurthuis De Octopus, Delftselaan 12, Den Haag

 

WORKSHOPS

Alle informatie over de workshops van deze maand staat hieronder. Je kunt je voor twee workshops inschrijven.

Omdenken

– Benoem 10 beren op de weg
– Geef aan wat jou tegenhoudt
– Wie zorgt er voor dat jij niet krijgt wat jou toekomt
Problemen benoemen kunnen we allemaal. Excuses om iets niet te doen zijn ook makkelijk te vinden. Als je er maar genoeg verzint, hoef je niets meer te doen, want het lukt toch niet…
Ga je hier niet mee akkoord, kun je overwegen om “Om” te denken. Dit betekent dat je van het probleem een mogelijkheid maakt. Je wordt – onder begeleiding van Saskia Roosen – uitgedaagd om zo creatief mogelijk te bedenken hoe je op een andere manier tegen het probleem aan kan kijken.
Met veel humor denken we alle problemen om. Zo niet, dan hebben we in ieder geval gelachen….

Solliciteren en je interne criticus

Welke kant van jou is de baas als je aan het solliciteren bent? En is dat eigenlijk wel de kant die je wil laten zien? Ben je je bewust van de vele kanten die je hebt?
In deze workshop gaan we kijken naar de vele ‘Ikken’ die jij als mens hebt. Bewustwording van die kanten kan je helpen om te ontdekken waar nu echt jouw kracht ligt en of je die wel goed genoeg tot zijn recht laat komen. Last van die vervelende innerlijke kritische stem bij elke stap die je in een sollicitatieproces zet? We kijken naar die kritische kant en gaan leren anders met hem om te gaan.
Aan de hand van praktische oefeningen gaat iedereen aan de slag met zijn of haar kanten, de vele ‘ikken’ die wij hebben.

Na deze workshop  van Lucy Groen heb je een beter inzicht in de vele kanten die jij in je hebt. Daarnaast heb je handvatten hoe je dit inzicht kunt vertalen tijdens het gehele sollicitatieproces. Van het zoeken naar vacatures tot het schrijven van een brief en het voeren van een sollicitatiegesprek. Je hebt een goede indruk gekregen hoe je ervoor kunt gaan zorgen om, zowel zakelijk als privé, het woord te geven aan die kant van jou die het beste bij de situatie past.

Wat laat je zien en horen?

(Non verbale communicatie)

Zonder woorden “zeggen” we al van alles. Zonder iets te doen, laten we ons al  zien. Deze workshop gaat over welke indruk wij aan anderen geven- bewust of onbewust. Wat zeg jij met jouw houding? Wat laat jouw gezicht zien wanneer je spreekt, of wanneer niets zegt? Werkt je lichaam met je mee, of werkt je lichaam jouw boodschap tegen? Wat durf je wel… te zeggen … te doen? Wat durf je niet – en waarom niet? Tot hoever mag je gaan? Verleg je grenzen een beetje in en naar aanleiding van deze workshop (gegeven door Ronn van Etten). Kom er uit!

Be Yourself

Ieder mens heeft uitstraling. In deze workshop laat Debbie Hallie zien dat je kunt ‘spelen’ met je uitstraling en dat je met minimale middelen (kleurgebruik, non-kleuren, kleding & accessoires) jezelf op verschillende manieren kan presenteren.

EEN-OP-EEN GESPREK

Tijdens een gesprek van ongeveer 20 minuten (afhankelijk van het aantal aanmeldingen) kun je al je vragen stellen over solliciteren (cv, brief, sollicitatiegesprek) aan een lid van de Rotary. Het kan gaan om je cv, maar je kunt ook praten over je pitch, je brief of een sollicitatiegesprek. Bij je aanmelding kun je aangeven welk onderwerp jij graag wilt bespreken.
LET OP: er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Wat we aan iedere bezoeker van Werkcafé Live aanbieden:

  • Een kop koffie of thee met een koekje
  • Volop gelegenheid om te netwerken met de andere aanwezigen. Twee (of drie of vier) weten vaak meer dan één, dus stel gerust je vragen.

 

Als je je hebt ingeschreven voor Werkcafé Live en je kunt toch niet komen, dan stellen wij het op prijs als je je tijdig afmeldt, want dan kunnen we een andere werkzoekende blij maken met jouw plek. Afmelden kan door een mailtje te sturen naar denhaag@werkcafe.nl.

Werkcafé Live is voor jou bedoeld als je werkzoekende bent. Coaches e.d. zijn van harte welkom om kennis te maken op een ander moment. Daartoe kun je contact met ons opnemen via denhaag@werkcafe.nl.

 

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
745 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.