werkcafe

Leuke uitjes voor samen met je kinderen

hoiIk zit zelf vaak te googelen naar wat voor leuks ikzelf samen met mijn dochter kan gaan doen. Ik heb daarom voor jullie een overzicht gemaakt met allerlei leuke, goedkope binnen- en buitenactiviteiten wat jullie ook zouden kunnen gaan doen met jullie kind(eren).

Allereerst de leuke buitenactiviteiten:

Heerlijk stoeien in één van deze Haagse groengebieden (natuurspeelplekken).
Het Zuiderpark Den Haag is een leuk, gezellig, overzichtelijk park om met kinderen te bezoeken. In het Zuiderpark heb je drie grote speelplaatsen, onder andere natuurspeelplaats Zuiderpret. Hier kunnen de kinderen met water, zand en modder spelen. In deze speeltuin kunnen kinderen hutten bouwen en via een loopbrug de uitkijktoren beklimmen.

Stadsboerderij

In het Zuiderpark ligt ook de stadsboerderij de Herweijerhoeve, iedereen is welkom. Op de Herweijerhoeve zijn veel verschillende dieren te zien en in de dierenverblijven mogen bezoekers verschillende dieren aaien.
De dierweide en het konijnenhok zijn van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 tot 16.00 uur geopend. Heb jij een kind dat ook zo dol is op cavia’s? En er ook 1 graag als huisdier zou willen? Ga dan op de woensdag van 14.00 tot 15.00 uur of op vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur gezellig de cavia’s aaien.

hoiLandgoed Ockenburgh

Tegenover de ingang naar het Hyacintenbos is er een leuke speelweide. Hier kunnen de kinderen kruipen en klimmen in holle bomen en op zoek gaan of ze een nestholte zien zitten. Of lekker rennen en voetballen in het gras. Of met je hond dollen op de Koeweide. Verder kun je ook paardrijden op het landgoed.

Haagse Bos

In het Haagse Bos vindt je de speelbos Robin Hood en het Huttenspeelbos.
Ook hier zijn er leuke activiteiten voor kinderen die ook leuk kunnen zijn voor een verjaardagsfeestje.

Zo heb je bv de Dierenvriendjespad, hier zet je alle zintuigen op scherp en ontdek je spelenderwijs en speurend de natuur. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar en duurt 1,5 uur.

Voor de iets oudere kinderen van 7 t/m 10 jaar is er Expeditie Boswachterscode. Hier kan je van alles ontdekken over zintuigen. Kraak je de boswachterscode, dan ontdek je een extra en zeer bijzonder zintuig. Deze activiteit duurt ongeveer 1,5 uur.

Je kan er een rugzak/tas met de benodigde spullen lenen voor een bedrag van € 5. Dit bevat alles wat je nodig hebt voor de bos avontuur. Je moet wel even van te voren telefonisch reserveren.

Meijendel

Dit speelbos is samen met de kinderen van de Montessori school uit Wassenaar ontwikkeld. De toegang tot het Monkeybos is gratis. Kinderen kunnen hier echt van alles doen. Ze kunnen boshutten bouwen of in bomen klimmen. Ze kunnen van de kabelbaan of lopen door hele grote waterleidingbuizen en nog veel meer.

hoiLeuke binnenactiviteiten

Speelparadijsen: Monkey Town Den Haag, Speelparadijs Zuiderpark, Kids Eiland Megastores.

In Wonderkamers kun je samen met de kinderen of de (klein)kinderen een spannende spel spelen en ontdekt je de collectie van het Gemeentemuseum tot 18 jaar gratis.

Den Haag heeft 6 gemeentelijke Zwembaden (Hofbad, Blinkerd, Waterthor, Zuiderpark, Overbosch, Houtzagerij) waar je vrij kunt zwemmen en zwemactiviteiten kan doen.

Laaks Jeugdtheater; Wat mij zelf aantrekt aan het Laaks Jeugdtheater is dat je elke woensdagmiddag een leuke kinderfilm kan zien voor een heel fijn bedrag, namelijk € 3 per persoon / € 1,50 met Ooievaarspas.

Vogelkelder Avonturia is naast een dierenspeciaalzaak ook een leuke plek om met de kinderen naar toe te gaan. Hier kunnen ze kennis maken met de diverse dieren die hier rondlopen.

Dit leek mij ook heel leuk om met jullie te delen:

Boerderij de Nijkamphoeve is een gezellige boerderij waar je vele activiteiten kan doen, genieten van de natuur en de dieren en genieten van het gezellige koffie- en theehuisje Onder de Linde. Wat ook leuk is om te weten is dat er kleuterlessen worden gegeven voor de groepen 1, 2 en 3 van het basisonderwijs, elke dinsdag en donderdag van ca. 9:30 tot 12 uur.

In De kinderwerkplaats kunnen kinderen vanaf 4 jaar spelen, knutselen en proefjes doen. De kinderen kunnen kiezen uit meer dan 20 verschillende activiteiten waarbij ze van alles leren en ontdekken.

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
398 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.