werkcafe

Wat en waarom Indie games spelen?

Zoals jullie al weten ben ik een grote game fan, en hierbij wil ik even in het kort vertellen dat er ook kleinere games worden gemaakt ofwel Indie games. Die bijvoorbeeld niet als reclame op tv komen en veel minder publiciteit krijgen. Ook daar is een markt voor en die games worden steeds populairder. Het gaat om gameprogrammeurs die zonder een uitgever een game maakt. En zodoende meer hun creativiteit, ideeën etc. kunnen uiten.

indie gamesHet ontstaan van indie games

Het indie game genre is een aantal jaren geleden op de PC ontstaan. Kleine groepen enthousiaste programmeurs en gemotiveerde mensen zijn zelf aan de slag gegaan om het spel te maken dat ze altijd hebben willen maken. Ze hebben geen grote budgetten of tientallen werknemers om zo’n spel in elkaar te zetten, maar puur en alleen een voorliefde voor games en het ontwikkelen ervan. Met behulp van een laag budget proberen ze op eigen kracht het spel van hun dromen te maken en eigenhandig te distribueren om zo hun grootste wens te laten uitkomen. De term ‘indie’ staat dan ook voor ‘Independent video games’.

Wat vind ik van indie games?indie games

Ik ben zelf fan van Indie games, juist omdat het heel anders is. Totaal niet commercieel en er zitten aardig wat pareltjes tussen. Vaak verbaast het me ook hoe ze zo iets mooi’s en creatiefs weten neer te zetten. Qua graphics maar ook qua gameplay zitten er gewoon toppers bij die zo tussen de grote uitgevers kunnen staan. Dus waarvan je niet zou denken dat het een Indie game is, bijvoorbeeld een hele populaire Indie game is Inside. Inside is de spirituele opvolger van Limbo en is opnieuw onheilspellend en grimmig. Het einde is abrupt, de twist aan het einde absurd maar als geheel is Inside absoluut mind blowing. Ga dit alsjeblieft spelen, mocht je dat nog niet hebben gedaan. Geef Indie games een kans en je zult er geen spijt van krijgen!

 

0 Vind ik leuk
0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
88 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.