werkcafe

Een weekje op pad in Den Haag

Koninklijke wachtkamer

Een weekje actief her en der in de stad. Zo zagen de afgelopen dagen er uit. Van leuke dingen tot bijzondere dingen.
Mijn eerste bezoekje was aan de koninklijke wachtkamer op perron 1 van Hollands Spoor. Om hier te komen moest ik eerst een aantal bouwputten trotseren. In de wachtkamer werd een boek gepresenteerd over Hollands Spoor. Koos Havelaar van stichting SHIE had diep in het verleden van onze bekende Haagse Icoon gedoken.

Alles over dit gebouw, de ups en downs, werd verwerkt in dit mooie boek. Waarom is dit zo belangrijk dat dit is gebeurd? Wat velen niet weten is dat meerdere Haagse bedrijven hard hebben gewerkt aan het station. Zo heeft bijvoorbeeld firma Van Enthoven al de metalen delen van het station gemaakt. Sjaak Bral nam de eerste exemplaar van het boek in ontvangst. Deze happening had nog wel een bijzondere staartje. Het was voor het eerst dat er 100 mensen in deze ruimte te gast waren. Dit terwijl en nog 50 anderen helaas teleurgesteld moesten worden. Gelukkig kunnen zij op 9 september tijdens Open  Monumentendag het nog een keertje proberen… Zolang er maar niet te veel souvenirverzamelaars op bezoek komen.

Brand

Op zondag zouden we een kijkje nemen bij Stoom op Scheveningen, een bijeenkomst die we gevonden hadden op een site. Wachtend op mijn collega had ik een mazzeltje. In de Duinstraat zit de brandweerkazerne van deze omgeving. Deze had een open dag. Jong en ook oud mocht van alles bekijken en proberen. Zo was er voor de mensen die het hogerop wilden zoeken de mogelijkheid om met een bakje de lucht in te gaan. De brandspuit werd ook goed gebruikt… Ook de berg kleurplaten verdween als sneeuw voor de zon. En het is toch weer genieten om al die blije toetjes te zien van de kinderen die de wagens en andere voertuigen beklimmen. Je ziet dan ook veel jaloerse ouders die dat dan weer niet durven.

Oeps

Uiteindelijk kwam mijn collega aan fietsen en was het de tijd om naar de stoomhappening te gaan. We hebben meerde plekken bekeken en konden het helaas niet vinden. Blijkbaar hadden de organisators het vergeten of de site aangemaakt met een verkeerde datum. Dan maar een bakkie gedaan op Scheveningen en daarna van de rust genoten.

Herken een beroerte

Gisteren bezocht ik even de Haagse Markt voor een belangrijk onderwerp. Voorkomen is beter dan genezen, zeker bij een beroerte. Daarom kon iedereen die dat wilde zijn bloedsuiker, cholesterol en bloeddruk laten meten door de mensen van HMC. Tot vier uur stonden er verpleegkundigen klaar om met behulp van een vingerprik en een bloeddrukmeter een snelle check te doen.

Bezoekers kregen dan gelijk meteen de uitslag en de zo nodige advies, zodat een beroerte je hopelijk bespaard blijft. Deze prikactie maakt deel uit van de regionale campagne Herken een beroerte, die wijst op de drie belangrijkste signalen: scheve mond, spraakproblemen en een lamme arm. Daarop moet meteen 112 worden gebeld. De stand werd goed bezocht en zorgde even daarom ook wel even voor een opstopping maar die snel werd verholpen.

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
103 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.