werkcafe

Underground Den Haag: Antilounge

Een van mijn nevenactiviteiten is, zoals vermeld staat op mijn cv, het beheren van de website en schrijven van de persberichten voor Antilounge. Den Haag heeft een grote underground scene. Bunker Records en Motorwolf van Guy Tavares is een grote speler en Antilounge zit bovenop het aankomend nieuw elektronisch talent van Den Haag. Ik ben zelf zwaar fan van elektronische muziek. Rauwe knarsjes en bliebjes op het geluid van kapotte boxen doen het mij erg goed. Graag wil ik jullie dan ook kennis laten maken met dit muzikaal juweeltje.

Geschiedenis

Alkaloid

Eerst even een klein stukje geschiedenis over de elektronische muziek in Den Haag. Martijn Verlinden: “Sinds begin jaren 1990 is de elektroscene heel groot in Den Haag. Dat komt door Hotmix, een platenzaak die vroeger op het Westeinde zat, en door de beruchte Acid Planet-feesten. Maar ook de stal van Hardcore Peace Generation (later Mononom geworden) met onder andere Curley en Jan van Unit Moebius hebben er voor gezorgd dat Den Haag op het vlak van underground elektronica al vroeg op de kaart werd gezet”. Antilounge brengt een breed scala aan elektronische muziek. Denk aan electro, dubstep, jungle, industrial, tekno, grime, breakcore, worldcore, IDM, noise drones en terrorsalsa.

Release Party

Antilounge is opgericht in 2003 door Martijn Verlinden en heeft als doel een platenlabel en platform te bieden voor nieuwe en getalenteerde Haagse elektronische artiesten. Omdat de underground als markt commercieel niet altijd interessant is, krijgen ze zelden een platenmaatschappij of boekingskantoor zover dat ze hen een contract aanbieden. Het label geeft producers een plaats op de plaat, optredens, radio airplay en reviews. Antilounge begon met enkele zelf gebrande CDR’s en inmiddels worden de releases op Bandcamp en op vinyl uitgebracht. Binnenkort staat alweer de 19e release voor de deur. Voorbeelden van Haagse artiesten die zijn doorgebroken zijn 2562, die inmiddels de hele wereld over dj’t. Torus is opgepikt door het label Sonic Router en Filosofische Stilte is omarmt door Lowrider Recordings. Generate en Gartmalen zijn ook een fijn voorbeeld.

Antilounge organiseert regelmatig release party’s in Den Haag en als programmeur van o.a. SuBmarine (i.s.m. het Haags Pop Centrum) zijn er op diverse locaties in Den Haag hele toffe acts te zien. Laat je een keer onderdompelen in de fijne selectie van wat de Haagse undergroundscene te bieden heeft!

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
3.034 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.