werkcafe

Stichting Kijk Haar!

Tijdens mijn eerste bezoek aan Werkcafé Live viel mij op dat de gemiddelde leeftijd in de richting van 55 kwam. Ik ben al een tijd bewust dat steeds meer 50-plussers moeite hebben met het vinden van een baan, maar tijdens Werkcafé Live werd ik er ook letterlijk mee geconfronteerd en schrok ik er wel van. Er zijn diverse organisaties die deze doelgroep proberen te ondersteunen naar het vinden van een nieuwe baan. Eén ervan is Stichting Kijk Haar!

Stichting Kijk Haar!

Stichting Kijk Haar!Al een redelijke tijd volg ik één van de vrijwilligers van Stichting Kijk Haar! Ik zie welke activiteiten er worden ondernomen om vrouwen van 50 jaar en ouder, die zonder inkomen zitten of dreigen hun baan kwijt te raken, te stimuleren om hun levenssituatie te verbeteren. Dit is bijvoorbeeld door wandelingen in onder andere Delft en Den Haag met een groep vrouwen. Je krijgt de kans om te netwerken met andere vrouwen die meedoen met de wandeling. Ook is zo’n wandeling perfect om inspiratie te krijgen en even de gedachten te verzetten. Dat werkt natuurlijk prima, omdat je actief bent in de benen en op sociaal vlak.

Daarnaast biedt Stichting Kijk Haar! een trainingsprogramma, waarbij je in een groep jezelf beter kunt profileren op de arbeidsmarkt. De duur van zo’n trainingsprogramma is zes weken en gratis. Mocht je in de categorie vallen en vastgelopen zijn op de arbeidsmarkt, dan kan zo’n trainingsprogramma helpen om een boost te krijgen. Het trainingsprogramma bevat bijvoorbeeld trainingen in non-verbale communicatie, hoe je jezelf presenteert, imago en make-up.

Start

Stichting Kijk Haar! is gestart door Patty Knoops, die in 2015 een programma opzette met trainingen speciaal gericht voor werkzoekende vrouwen van 50+. Inmiddels bestaat het team uit een groot aantal professionals die deelnemers kunnen helpen aan het vervolgen van hun loopbaan. Al deze mensen werken als vrijwilliger bij deze stichting. In 2016 werd Patty Knoops uitgeroepen tot Libelle Ster, een verkiezing georganiseerd door het magazine Libelle. ‘Ster’ staat voor ‘STerke vrouwen die hun Energie inzetten voor Resultaat’.

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
3.643 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.