werkcafe

Haagse Pop Week 13 t/m 21 oktober 2017

Van 13 t/m 21 oktober is de Haagse Pop Week. Ik heb jarenlang met plezier mee mogen werken aan dit evenement en zou je dan ook zeker aanraden eens een kijkje te nemen bij een van de vele locaties tijdens deze week. Dit is inmiddels alweer de 17e editie en wordt georganiseerd door het Haags Pop Centrum. Den Haag staat in de Haagse Pop Week negen dagen lang in het teken van Haagse popmuziek. Het is herfstvakantie, dus niets houdt je tegen om iedere dag even te kijken naar het programma. Iedereen vind er wel iets tussen, jazz, pop, indie, rock ’n roll, elektro, hiphop, funk, latin, blues, alles komt voorbij. Naast de vele optredens zijn er diverse workshops, clinics en masterclasses waar je aan mee kunt doen. Je leert alles over drummen, synthesizers, bluesgitaar, homerecording en orgels.

Dwaze donderdag

NOCX

Ik licht een aantal programma onderdelen uit. Traditiegetrouw is maandag de Grote Markt the place to be tijdens de popweek in Den Haag. In de Zwarte Ruiter, September, De Gekke Geit en het Paardcafé spelen diverse bands van Haagse bodem. Kruip bijvoorbeeld in ‘the bubble of love’ van de band Cockney’s World of Elastic Snakes. Ben je meer van het hardere genre en wil je even blazen? Check dan dinsdag het Musicon en het Haags Pop Centrum met metal, doom en stonerbands als Schwarzstern, NOCX, Callous Intend en Celesterre. Donderdag (of de dwaze donderdag volgens het programma) is het tijd voor een serieuze kroegentocht. Het hele centrum is volgeprogrammeerd met opkomende Haagse acts. Denk aan locaties als Paardcafé, Parkroad Café, Café De Steegh (vroeger de Pijpela) en Lokaal Vredebreuk. Nachtbrakers kunnen hun hart ophalen in de Rootz  bij Bang Bang party ft. DJ Friss.

Haagse Pop Nach

De Haagse Pop Week wordt afgesloten zaterdag 21 oktober met de Haagse Pop Nach in het Paard met de Haagse Popprijzen. Opkomende locale acts spelen hier, waaronder Magic Moon, Alcuna Wilds, King Miles en Sama Cosa. De elektronische muziekliefhebbers zijn aan het goede adres bij de afterparty. Die is in handen van het underground label Antilounge, die onder andere een release van producer Nilssi presenteert. Nieuwsgierig? Check hier het hele programma. En o ja, alles is gratis entree!

 

 

,

1 Vind ik leuk
1 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
3.657 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.