werkcafe

Werkcafé Live 13 november 2017

Op 13 november is er weer Werkcafé Live, de gratis workshopmiddag voor iedereen die op zoek is naar werk uit Den Haag en omgeving. We hebben weer hard ons best gedaan om een mooi programma samen te stellen en hebben ook deze keer interessante workshops voor jullie. Hieronder kun je zien welke dat zijn en je kunt je ook meteen inschrijven.

Programma:
13.00 uur Inloop
13.30 uur Opening
14.00 uur Ronde 1 workshops
15.00 uur Pauze
15.30 uur Ronde 2 workshops
16.30 uur Einde

Locatie: Buurthuis De Octopus, Delftselaan 12, Den Haag

 

Je kon kiezen uit de volgende workshop, maar je kunt je nu niet meer inschrijven voor dit Werkcafé Live. Op 11 december is de volgende Werkcafé Live.

Klinkend spreken

Hoe vaak gebruik je eigenlijk je stem? En waarvoor?
We gebruiken die stem eigenlijk de hele dag. En voor van alles. Stel je eens voor dat je geen stem zou hebben, hoe zou je leven er dan uitzien? Hoe zou je telefoneren, solliciteren, je product verkopen, een presentatie houden, je kinderen complimenteren, met je partner communiceren?
Het lukt vast wel allemaal, maar met veel meer moeite.
De menselijke stem kan veel, en we hebben onze stem echt nodig. Maar weet je ook hoeveel je eigenlijk kan met je stem, hoe dat ding eigenlijk werkt en hoe je hem optimaal kan benutten?
Dat leert Nande Kootker je. In een uur neemt zij je mee op een korte en actieve reis langs allerlei aspecten van je stem. Dat is niet alleen nuttig, maar ook leuk! Want omdat je niks leert van achterover leunen en luisteren, gaan we met zijn allen aan de slag. Dus kom en klink!

Be Yourself

Ieder mens heeft uitstraling. In deze workshop laat Debbie Hallie zien dat je kunt ‘spelen’ met je uitstraling en dat je met minimale middelen (kleurgebruik, non-kleuren, kleding & accessoires) jezelf op verschillende manieren kan presenteren.

FEEDBACK GEVEN EN ONTVANGEN

Hoe ga jij om met feedback geven? En hoe ga jij om met het ontvangen van feedback? Feedback geven en ontvangen is een vaardigheid die je vaak nodig hebt in het leven. Bijvoorbeeld wanneer je collega steeds maar zit te neuriën tijdens het werk en jij je niet meer kunt concentreren op jouw werk. Of je hoort via je broer steeds dingen over jezelf die jij in goed vertrouwen aan jouw moeder hebt verteld. Dit kan heel lastig zijn! Eigenlijk wil je er iets van zeggen maar hoe kan je dit doen zonder de ander een naar gevoel te geven?

In een veilige omgeving ga je onder begeleiding van Liesbeth Groen-Gitz aan de slag aan de hand van door jullie ingebrachte praktijksituaties. Oefenen staat centraal, maar ook bespreken we met elkaar kort de theorie over waarom feedback geven en ontvangen belangrijk is en hoe je dit op een manier kunt doen zonder de ander te kwetsen of in de verdediging te gaan.

Herken jij jezelf in bovenstaande voorbeelden? Schrijf je dan in! Dan gaan we met elkaar in op de volgende vragen;

  • Waarom is feedback geven én ontvangen belangrijk?
  • Hoe geef je feedback?
  • Hoe ontvang je feedback?

Ontspannen op zoek naar ander werk

Werkloosheid zorgt vaak voor -extra- stress. En stress kost energie!
BAD (Betrokken, Anders, Doelgericht) girl Barbara van der Meer heeft ook de invloed van stress ondervonden: en wie eigenlijk niet?
Tijdens de workshop gaan we kijken hoe je daar anders mee om kunt gaan om op die manier meer energie over te houden voor je zoektocht naar werk. En ook voor andere dingen natuurlijk!
We maken stress factoren meer inzichtelijk, we kijken hoe belangrijk die factoren eigenlijk zijn en we bespreken wat simpele manieren om er op een andere manier tegenaan te kijken.
En wat kan je hierbij leren van je hond??

EEN-OP-EEN GESPREK

Tijdens een gesprek van ongeveer 20 minuten (afhankelijk van het aantal aanmeldingen) kun je al je vragen stellen over solliciteren (cv, brief, sollicitatiegesprek) aan een lid van de Rotary. Het kan gaan om je cv, maar je kunt ook praten over je pitch, je brief of een sollicitatiegesprek. Bij je aanmelding kun je aangeven welk onderwerp jij graag wilt bespreken.
LET OP: er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

===================================================================

Wat we aan iedere bezoeker van Werkcafé Live aanbieden:

  • Een kop koffie of thee met een koekje
  • Bovendien is er volop gelegenheid om te netwerken met de andere aanwezigen. Twee (of drie of vier) weten vaak meer dan één, dus stel gerust je vragen.

 

Als je je hebt ingeschreven voor Werkcafé Live en je kunt toch niet komen, dan stellen wij het op prijs als je je tijdig afmeldt, want dan kunnen we een andere werkzoekende blij maken met jouw plek. Afmelden kan door een mailtje te sturen naar denhaag@werkcafe.nl.

Werkcafé Live is voor jou bedoeld als je werkzoekende bent. Coaches e.d. zijn van harte welkom om kennis te maken op een ander moment. Daartoe kun je contact met ons opnemen via denhaag@werkcafe.nl.

4 Vind ik leuk
4 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
25.995 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.