werkcafe

Bedankt Werkcafé Den Haag

Dit is mijn laatste dag op Werkcafé Den Haag. Het begon een beetje als een ‘moetje’, een werkervaringsplek met behoud van uitkering. Maar ik moet bekennen dat ik het ga missen! De afgelopen 3 maanden was het Werkcafé mijn werkomgeving. Het stukje structuur is goed, je moet weer ergens zijn om 9 uur. Daarnaast is de sociale interactie met de mederedacteurs ook erg fijn. Het zijn je collega’s voor die paar maanden. Elkaar helpen bij het schrijven van stukjes voor de site, ervaringen uitdelen over jouw zoektocht naar werk, vacatures uitwisselen en elkaar helpen met motivatiebrieven. Maar ook gewoon even lachen over stomme dingen.

Prioriteiten stellen

Werkcafé Den Haag heeft mij de kans gegeven om mijn situatie eens goed onder de loep te nemen. Ik kwam met het idee om zelfstandig te worden, maar na overleg werd me duidelijk dat het vinden van een baan toch echt prioriteit nummer één is en dat ik vanuit daar verder kan kijken wat te doen met eventuele freelance opdrachten. Vanuit het project wordt fijn meegedacht over welke baan bij mij zou passen en ik kan goed sparren over de dingen waar ik mee zit. Ik behoor tot de eerste groep die mee heeft gedaan aan de Boostcamp, de pilot die uiteindelijk de huidige Inwerkweek gaat vervangen. Ik denk dat Werkcafé Den Haag een goed vervolgtraject kan zijn voor de nieuwe weg die de gemeente Den Haag in wil slaan, namelijk dat de ‘persoon’ meer centraal gaat staan bij het vinden van werk en dat duurzaam uitstromen belangrijker wordt.

Workshops

Iedere tweede maandag van de maand wordt Werkcafé Live georganiseerd. Voor deze middag worden diverse workshops georganiseerd die helpen in je zoektocht naar werk. Ik heb zelf deelgenomen aan de volgende workshops: ‘Je innerlijke criticus’ en ‘Be Yourself’, ‘Recycle Jezelf’ en ‘Krijgen wat je wil’ en ‘Ontspannen op zoek naar werk’ en ‘Klinkend Spreken’. Handige tips bij het solliciteren maar ook voor de innerlijke mens. ‘Als mens ontleedt je niet je identiteit aan het feit dat je werkzoekende bent’ werd bij het laatste Werkcafé Live duidelijk.

Het is de bedoeling dat je binnen de drie maanden dat je hier zit uitstroomt naar werk. Nou is dat mij nog niet helemaal gelukt. Wel zit ik in de race voor een baan dus hopelijk gaat dat goed komen. Nicole (projectleider Werkcafé red.) en mederedacteuren: het was me een waar genoegen en bedankt voor alle support! Doe je ding, doe je dansje xxx

6 Vind ik leuk
6 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
51.655 keer bekeken

Reageren

Reacties

Francisca Hagen
Francisca Hagen 17 november 2017
Jij ook bedankt voor alle support en succes! Die baan gaat hem echt wel worden. Veel liefs!
Dennis
Dennis 16 november 2017
Hallo Cindy ga je missen succes met alles wat je gaat doen groetjes van Dennis