werkcafe

Even een contactvrije dag voor mezelf

mensen

In de keuken aan de slag voor een pan soep

Soms ben je als mens even uitgekeken op de medemens en neem je dus een mens-vrije dag. Afgelopen woensdag was ik het even zat na een paar weken lang op mijn tenen te hebben gelopen. Tijdverspillende afspraken en mensen die je energie uit je kunnen halen door met je suf of afbrekend te praten.

Creativiteit

De afgelopen tijd kon ik mijn creativiteit niet echt kwijt en dat kost me veel energie. Ik heb meerdere afspraken gehad waarbij ik het gevoel had mijn tijd te verdoen. Bij een meneer die vond dat we weer eens rond te tafel moesten gaan zitten om en een klusje te gaan bekijken. Na een gesprek van vijftien minuten kwam ik er achter dat we dit praatje ook gewoon via de mail hadden kunnen doen. Zonde van mijn tijd dus. En zo had ik er meer afgelopen maand.

Relatie op de klippen

Daarnaast heb ik de afgelopen weken een amper begonnen mogelijke relatie gelijk weer zien omvallen. Dit na een hele tijd met het de gedachte dit komt toch niet meer, een heftige klap in mijn gezicht. Maar ja we gaan gewoon weer verder.

Piet, piet….

Ook de ellende op de buis en de media kwam me aardig de neus uit. De Piet-discussie sloeg me op meerdere plekken me om de oren. En of je nu voor of tegen bent het gezeur komt je de neus uit. Na jaren lang als beun, klaas en piet actief te zijn geweest, krijg je de stempel van racist op je voorhoofd gezet. Bekende bobo’s en actiegroepen voor en tegen jagen nu vele mensen de kast op. Dit met soms kindonvriendelijke acties tussen en voor de kinderen. Mijn boodschap is regel: dat even onderling niet waar de kinderen bij zijn.

Mensenvrij

Woensdag was heerlijk even helemaal mensvrij. Geen gekakel, gezeur, of tegenspraak. Ik kon dus even de boel de boel laten. Even helemaal weer tot mezelf kunnen komen was even hard nodig. Veel geslapen deze dag, beetje hier en beetje daar. Ben de dag niet naar buiten geweest. Even dingen kijken die je leuk vind en waar je van even goed kan janken als dat nodig zou zijn. Stilte was voor mij even genoeg, geen pratende hoofden om me heen. En in deze vrije dag doe ik dan verders niks. Had niet eens de behoefte om mijn gebit in te doen. Dus veel zachte dingen eten. Of alles via een blender fijn malen.

mensenEen pan soep

Om dan toch wat te kunnen eten een grote pan met soep gemaakt. Hierin kon ik een heleboel resten die in de koelkast lagen toevoegen. Tomaten, sambal en een berg uitjes maakte er een lekker pan soep van. Natuurlijk dan even de staafmixer erdoor heen halen, hierdoor wordt het een fijne massa. Hierna een jankfilm opgezet en toen voor de zoveelste keer in slaap gevallen. Toen kwam mijn logé thuis en was ik weer klaar wakker. Dus dan maar weer mezelf goed geschoren en daarna alsnog mijn bed weer opgezocht. En dag je later is bijna alles weer even redelijk fris en kan ik er weer een tijdje tegen.

Dat zouden meer mensen moeten doen!

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
3.552 keer bekeken

Reageren

Reacties

Patrice
patrice 04 december 2017
Dennis, het spijt me dit te lezen! Moedig dat je het met ons deelt.