werkcafe

Vicks VapoRub fixed it

Wie kent het niet, Vicks VapoRub, als kind ken je het waarschijnlijk al. Mama smeerde je borst ermee in als je als kind verkouden was om beter te kunnen ademhalen. Vicks wordt al meer dan een eeuw gebruikt tegen verschillende kwaaltjes. Het wordt onder andere gemaakt met ingrediënten zoals menthol, kamfer, olie tijm, eucalyptus en nootmuskaat. Maar omdat Vicks zolang bestaat worden er steeds meer manieren gevonden om Vicks te gebruiken. Manieren die je niet kende of waar je wellicht zelf nooit op zou komen.

Ik heb een aantal handige en bruikbare tips voor je op een rijtje gezet:

Mocht je last hebben van vervelende puistjes of acne? Doe er ’s avonds wat Vicks op en de puistjes zullen sneller weggaan.

Heb je last van een schimmelnagel op je teen? Vicks bevat een ingrediënt voor schimmel dodende stoffen! Smeer wat Vicks op de schimmelnagel en laat Vicks het werk voor je doen.

Vicks VapoRub fixed it

Heb je thuis last van piepende deuren en heb je geen olie of vaseline bij de hand? In dat geval kan je ook prima Vicks gebruiken op de scharnieren en je deuren piepen niet meer.

Heb je last van blauwe plekken? Smeer Vicks op de getroffen plekken en je zal er eerder vanaf zijn. De ingrediënten kamfer en menthol bevatten namelijk stoffen die zorgen voor een verbeterde bloedcirculatie.

Heb je last van een bijholteontsteking (ook wel voorhoofdsholteontsteking genoemd)? Smeer in dat geval een heel klein beetje Vicks onder je neus. Je kan het ook heel goed voor gewone hoofdpijn gebruiken, in dat geval smeer je wat Vicks op je slaap.

Vicks VapoRub fixed it

Heb je last van jeuk door bijvoorbeeld een insectenbeet of door brandnetels? Smeer dan wat Vicks op de jeukende plekken en het jeuken zal minder worden.

Ben je misselijk? Dan kan je ook Vicks gebruiken. Smeer een heel klein beetje onder je neus of stoom het met heet water om je beter te laten voelen.

Heb je je verbrand? Kleine brandwonden genezen sneller en doen minder pijn door er wat Vicks op te smeren. Vicks heeft namelijk ook een helende en verzachtende werking.

Zoals je ziet zijn er vele verschillende manieren om Vicks Vaporub te kunnen gebruiken. Manieren waar je wellicht zelf nooit opgekomen zou zijn. Het is dus altijd handig om een potje Vicks standaard in huis te hebben staan. Mocht je toevallig zelf nog andere handige tips hebben, ben je geheel vrij om dat met ons te delen.

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
7.068 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.