werkcafe

Werkcafé Live 11 december 2017

Op maandag 11 december a.s. vindt Werkcafé Live plaats. Werkcafé Live is dé gratis workshopmiddag voor iedereen die op zoek is naar werk uit Den Haag en omgeving. We hebben weer een mooi programma samen kunnen stellen en hebben ook deze keer interessante workshops voor jullie. Hieronder kun je zien welke dat zijn en je kunt je ook meteen inschrijven.

Programma:
13.00 uur Inloop
13.30 uur Opening
14.00 uur Ronde 1 workshops
15.00 uur Pauze
15.30 uur Ronde 2 workshops
16.30 uur Einde

Locatie: Buurthuis De Octopus, Delftselaan 12, Den Haag

 

Je kunt je niet meer inschrijven.

INZICHT IN JE INKOMSTEN EN UITGAVEN

Kom je niet uit met je geld? Hou je aan het einde van je geld een stuk maand over?
Heb je enig idee waar je geld heen gaat?
Als je meer wilt weten over goed met je geld omgaan, schrijf je dan in voor deze workshop. We bespreken enkele algemene zaken over geld, maar gaan ook aan het werk met budgetteren.

Elevator Pitch

“Goedendag, mag ik me even aan u voorstellen? U bent toch van ….?”
Stel, je ziet opeens iemand van de organisatie waar jij zo graag wilt werken. Hoe grijp je de kans om een afspraak te maken? Dat gaat beter als je al eens geoefend hebt. En dat kan!
Jouw ‘elevator pitch’ gaat immers over jouw sterke punten, en hoe jij die pakkend onder woorden brengt.
Ervaren trainster participatie Elske Schreuder (indalo.NU) laat je oefenen in een veilige omgeving, en geeft praktische tips.

 

TELEFONISCH AFSPRAKEN MAKEN

In deze workshop van Jef van Wingerden leer je telefonisch afspraken te maken! (Cold of lauw canvassen). Aan het eind van de training heeft gevoel van afwijzing plaats gemaakt voor het gevoel van succes. De nee’s horen voelt niet langer als afwijzing maar als ingepland en logisch. Je gaat het afspraken maken ook zien als topsport en je wil winnen met een hoge belscore.
In deze workshop leer je ook succesvol bezwaren passeren!

Soms zeggen klanten/recruiters/hr-medewerkers immers dat ze geen tijd hebben, geen interesse of helaas geen budget. Nu leer je hoe je daar het makkelijkste mee om kan gaan om het gesprek hiermee niet te laten stoppen. Dezelfde bezwaartechniek pas je ook toe in andere delen van het verkoopgesprek.

Doel is dus om te leren telefonisch afspraken te maken; maar alleen een afspraak is niet voldoende! Bijvoorbeeld, heb je nu wel eens dat je persoon waarmee je een afspraak had er niet was? En zo ja, lag dat dan aan die persoon of had je er zelf ook invloed op uit kunnen oefenen?

Je ontvangt ook nog een zelf-coachingstool waarmee gewaarborgd wordt dat de kwaliteit van “het afspraken maken” in de toekomst eerder stijgt dan daalt. Je kan jezelf coachen!

Een praatje maken

Bij het maken van een praatje of het maken van contact speelt de eerste indruk een grotere rol dan je denkt. Hoe kom je over; denk aan stemgebruik, houding, handdruk en ontspanning. Wat maakt dat je wel of niet op iemand af stapt of iemand op jou?
Wat is een goede openingszin en welke rol speelt non-verbale communicatie? Als er contact is, welke vragen stel je wel en welke juist niet? Hoe luister je naar de ander? Dit zijn situaties die we proberen te ontdekken door veel te oefenen en een beetje theorie in deze workshop van Ron Renooij. Leer en oefen en ervaar hoe je makkelijk(er) contact kan maken en je zelfvertrouwen kan vergroten.

EEN-OP-EEN GESPREK

Tijdens een gesprek van ongeveer 20 minuten (afhankelijk van het aantal aanmeldingen) kun je al je vragen stellen over solliciteren (cv, brief, sollicitatiegesprek) aan een lid van de Rotary. Het kan gaan om je cv, maar je kunt ook praten over je pitch, je brief of een sollicitatiegesprek. Bij je aanmelding kun je aangeven welk onderwerp jij graag wilt bespreken.
LET OP: er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar.

===================================================================

Wat we aan iedere bezoeker van Werkcafé Live aanbieden:

  • Een kop koffie of thee met een koekje
  • Bovendien is er volop gelegenheid om te netwerken met de andere aanwezigen. Twee (of drie of vier) weten vaak meer dan één, dus stel gerust je vragen.

 

Als je je hebt ingeschreven voor Werkcafé Live en je kunt toch niet komen, dan stellen wij het op prijs als je je tijdig afmeldt, want dan kunnen we een andere werkzoekende blij maken met jouw plek. Afmelden kan door een mailtje te sturen naar denhaag@werkcafe.nl.

Werkcafé Live is voor jou bedoeld als je werkzoekende bent. Coaches e.d. zijn van harte welkom om kennis te maken op een ander moment. Daartoe kun je contact met ons opnemen via denhaag@werkcafe.nl.

2 Vind ik leuk
2 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
21.014 keer bekeken

Reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.