Laden Evenementen
werkcafe
  • Dit event is voorbij.
16 sep

Vleermuiswandeling in het ACHTERBOS

16 september 2017
vanaf 18:30 tot 20:30
Achterbos
Oude Veenpad, Leidschendam

Omschrijving

vleermuisExcursie met het thema: Vleermuiswandeling in het ACHTERBOS en de polder

Op zaterdag 16 september organiseert Staatsbosbeheer een avond-wandelexcursie in het Achterbos (laarzenpad) in de Duivenvoordse-Veenzijdsepolder.

De natuurgidsen nemen je mee door het bos en de polder met als doel om de vleermuizen te spotten. Met de aanwezige batdetectors hopen we ze te kunnen horen en zien. We kijken ook wat we tegenkomen aan flora en fauna, zoogdieren en vogels, er is hier van alles te vinden en te zien. Ondertussen genieten we van de avondsfeer en van de zonsondergang boven de polder.

Ga je mee!

Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze excursie door een e-mail te sturen naar: ivnleiden@hotmail.com. Opgeven is aanbevolen omdat er een maximum en een minimum aantal deelnemers is. Trek stevige waterdichte schoenen aan. Het is een vochtig bos, dus houdt rekening met muggen. Een verrekijker kan handig zijn.

Samengevat:

Datum: Zaterdag 16 september  van 18:30 tot 20.30 uur.

Startpunt:  de ingang van het Achterbos aan het Oude Veenpad in Leidschendam.

Voorbereiding: waterdicht schoeisel, dichte kleding en evt. verrekijker voor de andere beestjes.

Kosten:   Volwassenen € 5.- en kinderen € 2.50 Aanmelden (aanbevolen): via ivnleiden@hotmail.com

Route

Routebeschrijving: de ingang van het Achterbos ligt aan het Oude Veenpad te Leidschendam (dit is het fietspad langs het spoor tussen Leidschendam en Voorschoten). Kom bij voorkeur met de fiets (over de Tuinenlaan). Uw auto kunt u parkeren op de parkeerplaats van begraafplaats Noorthey. Loop vanaf de parkeerplaats met de fietstunnel onder het spoor door en na 150 meter vind u de ingang aan uw linkerhand.

Overige excursies dit jaar in de groene long van de randstad:

· 14 oktober: Paddenstoelenexcursie in het Achterbos (10.00 – 12.00 u.),

· 28 oktober: Nacht van de nacht (20.00 – 22.00 u.),

· 4 november: Natuurwerkdag (v.a. 10.00 u.),

· 17 december: Geschiedenis- en natuurexcursie op het landgoed Zuidwijk (onder voorbehoud) (10.00 – 13.00 u.).

De excursies (en eventuele wijzigingen in het programma) zullen worden aangekondigd op de websites van IVN regio Leiden (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid; ), Agrarische Natuurvereniging Santvoorde , AVN (Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor ‘s Gravenhage en omstreken), Stichting Horst en Weide en Staatsbosbeheer.