werkcafe

Over werkcafe en werkcafe.nl

Stichting Werkcafé is opgericht in 2008 en initiatiefnemer van het online platform Werkcafe.nl.

Werkcafe.nl ontwikkelt en beheert op lokaal niveau online platforms voor en door mensen zonder werk. Op dit moment heeft het Werkcafé 5 ‘vestigingen’: in Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Kromme Rijn – Heuvelrug en Deventer (alleen Werkcafé Live). Bezoekers van een Werkcafé kunnen ervaringen met elkaar delen. ‘Waar loop je tegen aan als werkzoekende?’ of ‘Hoe ga je om met een klein budget?’ Lotgenoten en ervaringsdeskundigen steken elkaar een hart onder de riem en geven tips.

Werkcafé organiseert maandelijks live bijeenkomsten onder de naam Werkcafé Live. In Rotterdam op de eerste maandag van de maand, in Den Haag op de tweede maandag, Utrecht op de derde maandag van de maand en in Deventer elke eerste dinsdag van de maand. In Kromme Rijn – Heuvelrug zal binnenkort elke tweede en vierde dinsdag van de maand een Werkcafé Live worden georganiseerd. Zie voor informatie de sites van de respectievelijke Werkcafé’s of werkcafe.nl.

Het onderhoud van de websites en de organisatie van de bijeenkomsten is in handen van mensen met een WWB uitkering, die zo praktijkervaring opdoen met het schrijven van teksten, research, evenementenorganisatie, zelfstandig werken en omgaan met deadlines.

Neem een kijkje op een van onze Werkcafé’s. De deur staat altijd open!

SPELREGELS

Deze website kent een aantal spelregels. Deze regels zorgen ervoor dat het Werkcafé een veilige plek is om te praten en in contact te komen met anderen. Als uw bijdrage niet aan deze regels voldoet, dan wordt deze zonder bericht van de website verwijderd. Plaats alleen berichten die relevant zijn voor de lopende discussie. Start eventueel een nieuwe discussie. Gebruik geen andere taal dan Nederlands, en waar nodig, Engels. De geplaatste informatie is openbaar. Wees voorzichtig met het vermelden van persoonsgegevens! Het met naam en toenaam noemen van derden, zonder toestemming van de betreffende persoon is nooit toegestaan.

Wat mag niet?

  • Scheldpartijen: Felle discussies zijn toegestaan, maar scheld- of vloekpartijen en kwetsende teksten niet;
  • Racistische of discriminerende teksten en onwettige posts: Alles wat onwettig is, is vanzelfsprekend verboden. Het is ook niet toegestaan om onwettig gedrag uit te lokken of te stimuleren. Zoals bijvoorbeeld het oproepen tot onwettige handelingen als geweldpleging, het plaatsen van linken naar illegale content, het plaatsen van materiaal met copyright;
  • Commerciële posts / commerciële mailings;
  • Het plaatsen van onnodig schokkend materiaal of links daarnaar;
  • Het plaatsen van seksueel getinte teksten en/of afbeeldingen;
  • Spam;
  • Dubbelposts: Plaats geen dubbel– of crossposts. Gebeurt dit? De forum-redactie bepaalt vervolgens in welke rubriek het bericht het meest thuis hoort.

 

0 Vind ik leuk leden vinden dit artikel leuk
1.553 keer bekeken

Reageren

Reacties

Nicole Kroesen 05 september 2016
Via de site (of als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief dan krijg je de informatie vanzelf in je mailbox). Komt vandaag online, dus nog even geduld ;-)
John Zandbergen 05 september 2016
Op welke manier kan ik mij inschrijven voor het werkcafé op 12 september 2016 in Den Haag?